Functioneel Onboarden

Wij helpen je graag verder

Jouw gemeente gaat van eigen telefonie naar een Cloudmodel van VNG​ Realisatie. Dit is hét moment om de communicatieconcepten van jouw gemeente te herzien en de communicatiekanalen optimaal in te richten. Een mooie uitdaging, maar er komt ook veel op je af. Hoe zorg je er nou voor dat je overal aan denkt? Wil je weten hoe wij kunnen helpen?
Bekijk onze pakkettenNeem contact op
Samen creëren we het communicatie­platform van de toekomst.

– Freddie Berendsen, Partner

Onze Content Library

In onze content library vind je relevante

Omnichannel strategie

De juiste mix van communicatiekanalen daar gaat het om. Op basis van workshops wordt met jullie KCC team de optimale strategie vastgesteld.
Meer weten?

Nummerplan

Het huidige nummerplan wordt door ons omgezet naar het juiste format zodat deze kan worden ingelezen. Uiteraard optimaliseren we het nummer- en faciliteitenplan.
Meer weten?

Gebruikerstraining

Wij begeleiden jouw team in het optimaal gebruiken van de nieuwe functionaliteiten. Ook op de dagen van de migratie staan we jouw team bij met raad en daad.
Meer weten?

Werken met ATOS

Het werken met ATOS is niet iets wat in jouw dagelijkse praktijk voorkomt. Wij werken voor veel gemeenten en hebben veel afstemming met ATOS hierover.
Meer weten?

KCC inrichting

Hoe zorg je ervoor dat jouw KCC goed wordt ingericht. Call flows, meldteksten, rapportage inrichtingen en wall displays worden in onze aanpak meegenomen.
Meer weten?

Koppelingen

Welke koppelingen wenst jouw gemeente. We stemmen af met jouw ICT afdeling en leggen de keuzes vast in een koppelingendocument.
Meer weten?

Chat Bot en Live Chat

De chatbot en live chat kunnen helpen in het beter informeren van de burgers van jouw gemeente. Ons team van specialisten helpt je de juiste keuzes maken.
Meer weten?

Koppelen met Teams

Jouw gemeente gebruikt Skype en Teams als communicatiemiddel op de werkplek. Hoe koppel je die aan de VNG diensten en welke licenties zijn dan nog nodig.
Meer weten?